Logo Email Communications, Delft
Email Communications
info | sitemap
Home
Medewerkers
Software / Scripts
Webdesign
 Toegankelijkheid
 XHTML
Website Search
PHP
XML
Portfolio
Vacatures
Tarieven
E-mail Marketing
Virus en Spam
Linkedin buttons
Links
Adres / Contact
layout
layout
» Home » Webdesign » Toegangelijkheid Donderdag 18 Juli 2024

Toegankelijkheid

Uw website kan op verschilende manieren bezocht worden, wat de bezoeker te zien krijgt is o.a. afhankelijk van de gebruikte browser, soort scherm en schermresolutie, apparaat en misschien wel het besturingssyteem van het apparaat. Veruit de meeste bezoekers zullen uw website misschien benaderen op een MS Windows PC, een nieuwe versie van MS Internet Explorer en een standaard 15inch scherm. Maar dat betekent natuurlijk niet dat u andere groepen van gebruikers dient uit te sluiten, daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de gebruikers van Linux / Unix en Macintosh computers, mensen met een handheld (handcomputer; PDA's, mobiele telefoon e.d.), maar vooral niet te vergeten mensen met een functionele beperking.

Verbetering van de toegankelijkheid van uw website zorgt ervoor dat iedereen in staat is de informatie op uw website te bereiken en dit op een vergelijkbare manier kan bekijken. Voor u betekent dat een maximaal bereik.

Diverse organisaties houden zich bezig met richtlijnen voor een toegankelijk internet. In Nederland zijn dit:

http://www.accessibility.nl/
http://www.drempelsweg.nl/

De richtlijnen zijn over het algemeen afgeleid van de richtlijnen zoals voorgeschreven door Web Accessibility Initiative (WAI) een onderdeel van het World Wide Web Consortium (W3C).

Door gebruik te maken van de bovenstaande richtlijnen en gestandardiseerde ontwikkelmethode levert Email Communications producten met een optimale toegangelijkheid. (zie verder: Toetsbare kwaliteit)

Schaalbaarheid

Toegankelijk websites zijn schaalbaar, dat betekent dat de inhoud leesbaar blijft als de bezoeker zijn scherm verkleint (of een klein scherm gebruikt) en/of de lettergrootte verandert. M.a.w. de bezoeker en niet u bepaalt hoe zij of hij uw website bekijkt!

Bestaande website

Uiteraard kan Email Communications u ook adviseren hoe u de toegankelijkheid van uw bestaande website verbetert.

 
© 1996-2011, Email Communications
W3Masterson
powered by mysql and php4, link to mysql.com powered by mysql and php4, link to php.net Valid HTML 4.01! Viewable With Any Browser!